top of page
Search

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2020

“Bērnu un jauniešu žūrija” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta un kopš 2001.gada īstenota lasīšanas veicināšana programma. Bērni un jaunieši, kuri iesaistās žūrijas darbā, kļūst par literatūras ekspertiem. Katru gadu viņi lasa un vērtē jaunākās grāmatas, kas īpaši izvēlētas šai programmai un izvirza balvai rakstniekus, ilustrētājus, tulkotājus, izdevējus – visus, kas piedalījušies interesantāko grāmatu tapšanā. Balvu pasniedz gada sākumā Lielajos lasīšanas svētkos.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” (BJVŽ) turpina aktīvu darbību un aicina iesaistīties jaunas bibliotēkas un skolas jaunāko grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Kolekcija, ko izraudzījusi profesionāla žūrija, ir interesanta un sola lasītājiem daudz pārsteigumu, izziņas prieku un emocionālu mirkļu.

Pieteikums jāveic līdz 31. maijam.

Bibliotēkām, kas piedalījās BJVŽ 2019: https://bernuzurija.limequery.com/945833?lang=lv

Jaunajiem BJVŽ dalībniekiem: https://bernuzurija.limequery.com/136543?lang=lv

Atbalsta bibliotēkām: https://bernuzurija.limequery.com/278322?lang=lv  (bibliotēkas, kuras grib strādāt programmā, piemēram, tikai vasarā, vēlas saņemt no mums plakātus un bukletus, neorganizē bērnu un jauniešu vērtējumu sniegšanu elektroniskajā anketā un gada beigās iesūta vienkāršu atskaiti par dalību BJVŽ – cik interesentu iesaistījās un īss vērtējums).



0 comments
bottom of page