top of page
Search

Talanti atdzimst! Kalniņu dzimta

Katru gadu oktobra mēnesī, kad skolotāji svin savas profesijas svētkus, Talsu Bērnu bibliotēka jau vairāk nekā 15 gadus lasītājiem piedāvājusi iespēju ieskatīties savu skolotāju privātajā pasaulē, proti, pasākumu ciklā "Mana skolotāja vaļasprieks" parādīt skolotāja vaļaspriekus, ieskatīties skolotāja dzīvē ārpus skolas sola un skolotāja pienākumiem.

Šī tradīcija turpinās arī jaunajā bibliotēkas dzīves telpā. Tikšanās "Talanti atdzimst!" ir pasākuma "Mana skolotāja stāsts" idejisks turpinājums. 29. novembrī notika saruna ar Kalniņu dzimtas vīriešiem trīs paaudzēs.


Andri Kalniņu Talsu jaunieši pazīst kā sporta skolotāju. Šajā sarunā Andri iepazinām kā gleznotāju, dzejnieku, dziedātāju, komponistu, sirsnīgu un atsaucīgu cilvēku.

Jānis Kalniņš, Andra dēls uzskatāmi parādīja savu talantu daudzpusību un varējām vien apbrīnot, cik daudz cilvēks spēj izdarīt, ja dzīvo, strādā ar prieku. Jānis ir lektors Rīgas Tehniskajā universitātē, un ar studentiem runā par interjera dizainu un restaurāciju. Zīmēšanas talants un aizrautība mantota no tēva. Jānis atzina, ka māsa Agnese ir talantīgāka, bērnībā viņš centies līdzināties māsai un daudz ko panācis ar lielu darbu un pacietību.

Mikus Krastiņš, Andra mazdēls un Agneses dēls ir “mūsu brīnumiņš”. Tā par Miku mīļi teica Andris. Tā saka visi, kuri redzējuši Mika režisētās pasakas, viņa taisītās dekorācijas, kopā ar mammu Agnesi gatavotās lelles. Rudens pusē varējām apbrīnot Mika emocionāli lasītās pasakas TV24. Mikus dzied, dejo un ar lepnumu saka: “Mēs, Kalniņi, visi esam stalti augumā”. Tā ir liela dāvana, mācoties 8. klasē, skaidri zināt savu nākotnes profesiju, kopt un lolot to jau tagad.



0 comments
bottom of page